måndag 13 mars 2017

Första skoldagen


Idag var det dags för mig och de andra eleverna från Bruks att tillbringa dagen på Ossett Academy. När vi kom dit fick vi en rundvandring av  head girl och head boy av den stora skolan med många byggnader. Sedan var det dags för lektioner. Min första lektion var drama. Eleverna arbetade med olika kapitel från en bok/pjäs. Idag skulle de organisera en kort scen ifrån hur de trodde kapitlet skulle fortsätta. De var alla väldigt duktiga och det var roligt att se.


Detta är min timetable (schema) för de dagar vi kommer vara i skolan. Alla vi elever fick lite olika scheman. Jag och Sanna har samma lektioner både idag och kommer ha det imorgon.

Dagen fortsatte med Psykologi, där vi fick lyssna men också försöka skriva svar på lite frågor ifrån ett informationshäfte. Det var kanske lite för avancerat för oss men ändå intressant. De har alla lunch från 12,15 till 13,00. Det var först prat om att vi inte skulle få äta i deras matsal av säkerhetsskäl, men sedan Jenni. Hon tillhör en av värdfamiljerna och går också på Ossett academy, sista året. Hon pratade med deras rektor som godkände oss. Men eftersom detta var lite oklart ifrån början hade våra värdfamiljer fixat lunchlådor till oss. Typiskt engelska som man tänker sig dem med sandwich, chokladbar, frukt och några hade också crisps.

Dagen fortsatte med Historia och juridik. Sammansatt var det en bra dag och ser fram emot morgondagen. Inga bilder ifrån skolan tyvärr då det inte är tillåtet att fotografera där vilket är självklart förståeligt. Men därför ett inlägg med mer text än bilder.

Men måste bjuda på dessa bilder av solen från morgonen. Vi hade tur med vädret igår men inte hade vi räknat med två dagar av så fint väder!

 

Tagen från mitt sovrumsfönster. 


Denna bild är ifrån promenaden till skolan.


// Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar